Monday, November 23, 2009

Technical Surveillance Counter Measures (TSCM)

Technical Surveillance Counter Measures eller TSCM er den engelske betegnelse for tekniske modforanstaltninger man kan foretage sig, for at finde ud af om der er skjulte mikrofoner, kameraer og lignende i ens nærhed.

TSCM er en del af en modspionagepakke, som International Intelligence tilbyder. Denne pakke er ment som en fast del af en virksomheds sikkerhedspolitik, og det anbefales at TSCM bør foretages mindst to gange om året med ujævne mellemrum.

International Intelligence´s personale har enten en baggrund fra militær efterretning, telekommunikation eller computer / netværksmæssig baggrund. Disse varierede baggrund koblet sammen med brugen af det mest advancerede militære udstyr gør at de er i stand til at lokalisere alt fra det billigste aflytningsudstyr til specieldesignet militært aflytningsudstyr samt skjulte mikrofoner, skjulte kameraer og telefonaflytningsudstyr.

En TSCM undersøgelse består typisk af tre faser:
Først scannes et rum for at se om der er nogen gemte enheder, der transmiterer signaler til aflytning indenfor alle spektra.
Derefter er der en fysisk afsøgning af lokalet samt telefonlininer og computere, der alle bliver grundigt undersøgt inklusiv det fysiske materiale samt interne og eksterne forbindelse.
Sidste del af undersøgelsen er en ekstensiv rapport, der afdækker ikke kun den tekniske undersøgelse, men også de generelle sikkerhedsprocedurer. Rapporten konkluderer med en sektion, hvis formål det er at komme med anbefalinger om mulige forbedringer inden for den interne og eksterne sikkerhed.

Derudover tilbyder International Intelligence også at uddanne personer med en central rolle i sikkerhedsnetværket, således at disse kan bistå udviklingen og forståelsen af modespionage.